påfyllningssats syr6628

Påfyllningssats 6628 BA

Påfyllningssats 6628 BA är en automatisk påfyllning för värmesystem enl. EN12828. Den är godkänd för fast montage på dricksvattenledningar enl. SS EN1717. När vattentrycket sjunker under det inställda trycket för värmesystemet vid påfyllningen så förhindrar det integrerade Återsugningsskyddet BA att vatten från värmesystemet strömmar tillbaka till dricksvattennätet. Även i system med tillsatser som korrosionsskydd o antifrysmedel får Påfyllningssats 6628 BA kopplas permanent till dricksvattensystemet i och med att Återsugningsskydd BA är integrerat. När systemet är påfyllt så stänger man avstängningsventilen på Påfyllningssats 6628 BA för säkerhets skull.

Utförande

Påfyllningssats 6628 BA består av avstängningsventiler på både in- och utgång, en reduceringsventil, en tryckmätare, ett Återsugningsskydd BA och en dräneringsanslutning. Alla dessa delar krävs för att fylla en värmeanläggning enl. europeisk standard. Påfyllningssats 6628 BA finns även med inbyggd vattenmätare. Den heter då Påfyllningssats 6628 BA vm.

Material

Stommen är tillverkad av avzinkningshärdig resistent mässing, skruvlocken är tillverkade av högklassigt glasfiberförstärkt syntetmaterial o gummidelarna är gjorda av åldersresistent elastomer. Membranet är förstärkt med hjälp av polyamid. Alla andra delar är gjorda av rostfritt stål 1.4305 eller avzinkningshärdig mässing. Den rostfria stålsilen har en maskvidd på 0,25 mm.